Hälsans Dag i Näsbypark Centrum

Starta det nya året med oss! Här hittar du det mesta inom vård, hälsa och  service. Under Hälsans Dag får du tips och råd från våra verksamheter. Lär dig hur kroppen fungerar och hur du kan leva mer hälsosamt.
 
📍 LÄTTARE TRÄNING MED ATTENDO KL. 12.00
Attendo kommer under dagen bjuda på hälsoshots och dela ut träningsprogram för dig som är lite äldre. Vill du ha en genomgång av programmet är du välkommen in i lokalen kl. 12.
 
📍 FÖRELÄSNING – FRISK UTAN FUSK KL. 13.00
Maria Ahlsén berättar om boken Frisk utan fusk: vetenskapliga svar på hälsomyter. Föranmälan krävs Föranmälan krävs och görs till Näsbyparks Bibliotek, fri entré.
 
📍 FOKUS PÅ DIABETES

Hos Apoteksgruppen kommer man under dagen lägga fokus på diabetes. Förutom speciell rådgivning för dig med diabetes kan du, som alltid, få rådgivning i andra frågor. Butiken är fylld med fina erbjudanden och goodiebags för dig som handlar för 250:-

📍 MINIGOLF
Utmana familjen på minigolf. Under Hälsans Dag ställer vi upp en mindre bana i centrum.
📍MÄT BÅDE DITT BLODTRYCK OCH BLODSOCKER

Ungefär en fjärdedel av alla vuxna i Sverige har högt blodtryck. Blodtrycksmätningen utförs av Näsbypark Husläkarmottagning. De kan ge dig råd om åtgärder vid olika blodtrycksvärden. Mätningen tar bara några minuter och är en värdefull investering för din hälsa.

 🥙 TESTA PARKS HÄLSOTALLRIK

Luncherbjudande hos Park Kafé. Testa Hälsotallriken under dagen, från 99.

  🤑 ÖVRIGA ERBJUDANDEN
– 25% rabatt på valfri vara hos DataOne
– Handla för 250:- hos Apoteksgruppen och få en goodiebag
– Handla för 350:- hos Apoteksgruppen och få broddar (värde 189:-)
– Alla kunder som utför en behandling hos Silver Nails över 349:- får en vårdande nagelolja från CND! (3,7ml värde 45:-)
– SATS bjuder på startavgiften och delar ut goodiebags till alla som köper medlemskap (mellan kl. 10-14)
– Vinn en PT-timme hos SATS
– Smakprover hos Hemköp

Julen i Näsbypark Centrum

Snart tänder vi julbelysningen i centrum. Vi har tagit fram ett fint program med olika aktiviteter där vi bjuder på allt från födelsedagskalas, luciatåg, en dinnershow, glögg, julmarknad och inlämning av julklappar i Lions Julklappssäck. I år har vi även tagit fram en alldeles egen julkalender för Näsbypark Centrum, här får du ett nytt erbjudande varje dag.

Näsbypark Centrums julkalender

Nya erbjudanden varje dag fram till julafton. Se dagens lucka i våra sociala medier eller hämta din kalender i någon av våra butiker.

Julens öppettider

Under December har flera verksamheter söndagsöppet!
Öppettiderna kan sedan variera under jul- och nyårshelgen, se respektive butik och verksamhet.

Kalender

26/11  – Black Night med Designers och Näsby Parks Bokhandel

29/11  – Lions julmarknad kl. 10-18

29/11  – Hemköps nyöppning firar 1 år

29/11  – Näsby Parks Bokhandel outlet pop-up i extra lokal vid Park Kafé kl. 10-18

30/11  – Lions julmarknad kl. 11-15

30/11 – Hemköps nyöppning firar 1 år

30/11  – Näsby Parks Bokhandel outlet pop-up i extra lokal vid Park Kafé kl. 10-15

1/12 – Hemköps nyöppning firar 1 år

1/12  – Näsby Parks Bokhandel outlet pop-up i extra lokal vid Park Kafé kl. 11-15

1/12 – Lions julklappssäck – Skänk en julklapp till behövande barn

1/12 – Adventsmys i Biblioteket

8/12 – Adventsmys i Biblioteket

12/12 – Julkul hos Fai – en dinnershow hos Restaurang Eskader. Föranmälan krävs.

13/12 – Spiraskolans luciatåg kl. 07:30

13/12 – Lions luciatåg kl. 12:00

15/12 – Adventsmys i Biblioteket

22/12 – Adventsmys i Biblioteket

20/12 – Sista dagen att lämna julklappar i Lions julklappssäck

24/12 – God Jul önskar vi i Näsbypark Centrum!

Näsbypark Centrum och Täby Naturskyddsförening anordnar en Miljödag under Miljövänliga Veckan

I samband med Miljövänliga veckan ordnar Täby Naturskyddsförening och Täby kommun en miljödag i samarbete med Näsbypark Centrum. Tanken är att skapa en mötesplats för att inspirera till ett utökat miljöarbete både lokalt och hos centrumets verksamheter.


Miljövänliga veckan anordnas av Svenska Naturskyddsföreningen och organiserades för första gången 1990. Kampanjen ”handla miljövänligt” drivs över hela landet vecka 40. Tillsammans med Täby Kommun och Näsbypark Centrum anordnar Täby Naturskyddsförening för första gången en Miljödag där man inspirerar till en hållbar konsumtion och livsstil.

Inspirera till ett utökat miljöarbete

– Tillsammans med Naturskyddsföreningen vill vi uppmuntra våra kunder att göra miljöschyssta val och inspirera till ett mer konstruktivt miljöarbete lokalt samtidigt som vi lyfter de verksamheter som finns i centrum och deras miljöarbete, säger Malin Sterner marknadsansvarig hos centrumledningen,  Näsbypark Centrum.

Förhoppningen är att miljödagen blir ett återkommande evenemang, men också att det skapar en plattform för fortsatt inspiration, kunskap och fler miljösmarta val.

Dagen kommer fokusera på att göra folk medvetna om sina val och vad de innebär men också att informera om centrumets verksamheter och deras miljöarbete. Som att de skorpor Park Kafé bjuder på är bakverk från dagen innan som då istället för att kastas användas i ett nytt, gott format. Att centrumets fina klädbutiker fokuserar på slow fashion där kvalité och hållbart mode står i fokus. Eller att man alltid har möjligheten att laga sina grejer hos DataOne, Skomakaren eller Skräddaren istället för att köpa nytt.

Täby kommuns miljöpris

Under miljödagen delar Annica Nordgren (C) ut Täby kommuns Miljöpris i biblioteket. Ett pris som delas ut för att uppmärksamma personer, föreningar eller företag som gjort en värdefull insats för miljön i Täby. Täby Naturskyddsförening vann priset förra året för sitt långvariga och ihärdiga arbete för en bättre miljö, lokalt och globalt.

Mobil återvinning

Kommunen kommer ställa ut en mobil återvinningscentral på Näsbyparksskolans parkering där man under Miljödagen kan lämna avfall till återvinning och återanvändning. Här kan man som privatperson lämna i stort sett det du kan lämna på Hagby som farligt avfall, kosmetiskt avfall, textil och grovavfall, men med vissa undantag.

Vad händer mer under Miljödagen den 5 oktober?

Små uppoffringar kan göra stor skillnad för miljön och klimatet. Ingrid Rogblad föreläser och ger tips på hållbar omställning i vardagen. I biblioteket blir det ytterligare en föreläsning med författaren och biodlaren Lotte Möller, vad händer egentligen när vår relation med bina skadas och hur påverkar det människan?

Utanför biblioteket fortsätter samtalen med centrumets verksamheter och andra utställare. Näsbyparkskolans elever har under hösten gjort en del grupparbeten om ämnet och kommer bland annat ställa ut re-make produkter och presentationer av sina arbeten.

Naturskyddsföreningen kommer även att arrangera ett leksaksbyte i samarbete med NäsbyPark Centrum. Låt barnen ta med leksaker som de inte längre leker med och byt till roligare. Kul för både barn, miljö och det är dessutom gratis!

För mer frågor kontakta: kontakt@nasbyparkcentrum.se


Program 5 oktober

Kl. 11.30 Lotte Möller föreläsning ”Bin och människor” i Näsbyparks bibliotek* inställd
Kl. 13 delar Annica Nordgren (C) ut Täby kommuns Miljöpris i Näsbyparks bibliotek
ca 13.15 – 14.00 Föreläsning ” Tips på hållbar omställning i vardagen” med Ingrid Rogblad i Näsbyparks bibliotek

*Anmälan till Lotte Möller görs hos Näsbyparks bibliotek.


Löpande aktiviteter under dagen
kl.11-15

Leksaksbyte för barn**
Bokbyte i Näsby Parks Bokhandel
Utställningar av Näsbyparksskolans elever
Energi- och Klimatrådgivning – boka kostnadsfritt hembesök av Täby kommun
Smakfest och Ekologiskt med Hemköp
Remake- och hantverksprodukter från Re-Unik
Lotteri med fina vinster med Världens Barn, Radiohjälpen
Second hand på Kupan Röda Korset
Mobil återvinningscentral på Näsbyparksskolans parkering

På plats kommer det även finnas en rad utställare, bland annat Näsby Parks Bokhandel, Designers, Näsbypark Kem & Skrädderi, Hemköp, Data One, Näsbyparks Bibliotek, Näsbyparks Sko- & Nyckelservice, Näsbyparksskolan, Världens Barn Radiohjälpen, Täby Naturskyddsförening, Re-Unik, Hygglo, Cykelfrämjandet, Karma, Energi- och Klimatrådgivning


**Information om leksaksbyte

Lämna in dina gamla leksaker mellan kl. 9.00-10.30 den 5 oktober i Näsbypark Centrum. Då får du ett kvitto som du sedan kan byta till andra leksaker kl 11 – 15. Leksakerna ska vara hela, rena och fungera (även batteridrivna). Vi tar inte emot leksaker från hamburgerkedjor eller liknande. Överblivna leksaker skänkes till Röda Korset. Vi tillhandahåller inga påsar så ta med en egen!

Fashion Show med Designers 2 oktober

Nu är hösten här och dags för Fashion Show igen i Näsby Park Centrum

Datum: 2 oktober
Tid: Kl 18.00
Biljettpris: 150 kr

Program:
Ni bjuds på en lyxsmörgås och ett glas vin på Park Kafé och sedan modeshow med höstens alla nyheter och litet lotteri Spiraskolan.

Kvällen fortsätter med mingel och shopping på DESIGNERS
– fina erbjudanden samt ett mindre lotteri 🙂

Biljettköp i butiken eller via webbshoppen : www.designershop.se
(begränsat antal biljetter )

Välkomna in!

Miljödag 5 oktober

Låt dig inspireras till en hållbar konsumtion och livsstil. I samband med Miljövänliga veckan anordnar Täby Naturskyddsförening en miljödag tillsammans med Näsbypark Centrum och Täby Kommun.

Miljövänliga veckan anordnas av Svenska Naturskyddsföreningen och organiserades för första gången 1990. Kampanjen ”handla miljövänligt” drivs över hela landet vecka 40.

Under Miljödagen i Näsbypark Centrum delar Annica Nordgren (C) ut Täby kommuns miljöpris, det blir leksaks- och bokbyte, föreläsningar och en rad utställare. Laga, vårda och dela dina ägodelar och lär dig mer om centrums miljöarbete. Och du, kom ihåg att handla och återbruka lokalt.

Program 5 oktober
Kl. 11.30 Lotte Möller föreläsning ”Bin och människor” i Näsbyparks bibliotek* Inställd
Kl. 13 delar Annica Nordgren (C) ut Täby kommuns Miljöpris i Näsbyparks bibliotek
ca 13.15 – 14.00 Föreläsning ” Tips på hållbar omställning i vardagen” med Ingrid Rogblad i Näsbyparks bibliotek

 *Anmälan till Lotte Möller görs hos Näsbyparks bibliotek.

Löpande aktiviteter under dagen
kl.11-15
Leksaksbyte för barn**
Bokbyte i Näsby Parks Bokhandel
Utställningar av Näsbyparksskolans elever
Energi- och Klimatrådgivning – boka kostnadsfritt hembesök av Täby kommun
Smakfest och Ekologiskt med Hemköp
Remake- och hantverksprodukter från Re-Unik
Lotteri med fina vinster med Världens Barn, Radiohjälpen
Second hand på Kupan Röda Korset
Mobil återvinningscentral på Näsbyparksskolans parkering

På plats kommer det även finnas en rad utställare, bland annat Näsby Parks Bokhandel, Designers, Näsbypark Kem & Skrädderi, Hemköp, Data One, Näsbyparks Bibliotek, Näsbyparks Sko- & Nyckelservice, Näsbyparksskolan, Världens Barn Radiohjälpen, Täby Naturskyddsförening, Re-Unik, Hygglo, Cykelfrämjandet, Karma, Energi- och Klimatrådgivning

**Information om leksaksbyte

Lämna in dina gamla leksaker mellan kl. 9.00-10.30 den 5 oktober i Näsbypark Centrum. Då får du ett kvitto som du sedan kan byta till andra leksaker kl 11 – 15. Leksakerna ska vara hela, rena och fungera (även batteridrivna). Vi tar inte emot leksaker från hamburgerkedjor eller liknande. Överblivna leksaker skänkes till Röda Korset. Vi tillhandahåller inga påsar så ta med en egen!

Näsbyparksdagen 2019

Starta hösten med en härlig familjefest i Näsbypark Centrum. Under dagen har vi aktiviteter för hela familjen. Vad sägs som ansiktsmålning eller tecknarverkstad med författaren och konstnären Johan Egerkrans? Hoppborg, ponnyridning eller ett besök i brandkårens brandbilar? Det bjuds också på smakprover, livemusik, tävlingar och mycket mer.

Roslagsbanans Veterantåg kör under dagen mellan Östra Station och Näsby Park. Det är gratis att åka med!

PROGRAM

Kl. 11 – 15
– Veterantåget, se avgångstider här
– Lotteri, chokladhjul, hembakat och hantverk från Lions
– Musik
– Hoppborg
– Ponnyridning
– Aniktsmålning med Spiraskolan
– Sjöscouterna bjuder på korv
– Tipspromenad (pris för deltagande) start och mål i Näsby Parks Bokhandel
– Fotoutställning Näsbypark
– Smakprover från Hemköp
– Popcornförsäljning Täby Gymnastik
– Bibliotekcykel

Kl. 11 – 13 på innetorget:
Tecknarverkstad för barn och ungdomar med illustratören, författaren och dinosaurieexperten Johan Egerkrans. Signering och försäljning av böckerna ”Alla tiders dinosaurier” och ”Flygödlor och havsmonster”.
Tipsrunda på dinosaurietema.

Kl. 12 -13 i bokhandeln:
Stig Fredrikson, rysslandsexpert och tidigare utrikeskorrespondent, signerar sin nyutkomna bok ”Ryssland utan Putin – friare, fredligare, rättvisare”.

Kl. 12 -15:
– Träffa brandkåren
– Prova på basket med Täby Basket

Alla barn som är utklädda till en dinosaurie får en present, hämta ut ditt pris i Näsby Parks Bokhandel. Håll även utkik under dagen efter vår maskot!

Utställare som inte är från centrum:
Frimärksföreningen, Lions, Näsbyparks kyrka, Kolonilottsföreningen, Täby Basket, Täby Gymnastik.

Kostnadsfri kroppsanalys med SATS och Apoteksgruppen

Succén är tillbaka, passa på att göra en kostnadsfri kroppsanalys tillsammans med SATS och Apoteksgruppen.

Nästa tillfälle SATS besöker Apoteksgruppen med sin InBody våg är fredagen 14/6 kl. 12:30-14:30. Ni har då möjlighet att göra en kroppsanalys på plats där man bland annat mäter vätskemängd, fettprocent, muskelmassa och proteiner och mineraler i kroppen.

Välkommen!

Fashion Show torsdag 11 april

Datum: Torsdag 11 april kl. 18:00
Plats: Park Kafé
Pris:  150:- 
Arrangör:
Designers 

Äntligen är våren 2019 på ingång och vi gör oss redo genom att inspireras av de senaste modetrenderna tillsammans med Designers.

Anmäl er till denna fashion show redan idag och ta del av vårens mode, ett glas vin och en god räksmörgås under en helkväll på Park Kafé.

Begränsat antal platser. Anmälan görs via www.designershop.se