Hälsans Dag – Allt för hälsans skull

Hälsans Dag
Den 23 mars är det dags för Hälsans Dag i Näsbypark Centrum, en dag helt i hälsans tecken. Vi fokuserar på allt för hälsan, från träning och kost till kunskap, inspiration och hur man tar hand om sig, både på in- och utsida.

Föreläsning med Soki Choi
Tid: 13:00-14:00
Plats: Näsbyparks Bibliotek
Kostnadsfritt, föranmälan krävs

Under Hälsans dag i Näsbypark centrum bjuder vi på en inspirerande föreläsning med Soki Choi, succéförfattaren bakom boken Kimchi och Kombucha – Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna. Banbrytande fakta om tarmfloran, hjärnan och psykisk ohälsa.

Vi ser fram emot en inspirerande föreläsning där Soki bland annat ger exempel och tips om vilken mat som är fullproppad med gynnsamma bakterier och därmed kan stärka både ditt immunförsvar och din hjärnhälsa.

Trampa fram din egen smoothie
Hur mycket energi går det egentligen åt för att mixa en smoothie? Ta reda på det genom att cykla fram din egen smoothie hos oss under hela dagen, klimatsmart och hälsosamt.

Testa vegetariskt hos Hemköp
Välkomna till en smakfest hos Hemköp. Här blir det tillagning av vegetariska rätter och andra spännande erbjudanden!

Öppet hus hos SATS
Träna gratis hos SATS mellan kl. 11-15. Här kan du även testa InBody-vågen och mäta din kropps sammansättning. InBody mäter dig från insidan och gör det möjligt för dig att se hur fördelningen av muskelmassa, fettprocent, visceralt fett, mineraler, proteiner och vätska ser ut i kroppen.

Gästspel av restaurang Arirang
Lent, krispigt eller syrligt. Kärleksfullt sött eller kittlande starkt. Arirang är den koreanska restaurangen som funnits i Stockholm sedan 1975 för att dela med sig av sitt hemlands smaker. Under Hälsans Dag får ni bland annat testa kimchi och andra smaker.

Träffa utställare från centrum och närområdet
Ont i rygg, axlar och nacke? Ofta är rörelse och träning i olika former en del av behandling och smärtlindring av dina besvär. Få tips och träffa Näsbypark Centrums egna sjukgymnast Eva Mårder.

En god munhygien är nyckeln till en god oral hälsa. Bristande munhygien kan leda till tandköttsinflammation och hål i tänderna. Joanna Radberger är din lokala tandläkare i Täby och erbjuder all form av tandvård. Ställ dina frågor till henne och lär dig hur du kan uppnå en god munhälsa.

Monica Poshman jobbar med helhetshälsa och kommer under dagen erbjuda enkla hälsotester. Det blir tävlingar, information om hälsa och grönsaker samt intressant fakta i form av ”visste du att…”

Näsby Parks Bokhandel kommer självklart vara med under Hälsans Dag sälja dagens föreläsare Soki Chois bok ”Kimchi och kombucha” till extra förmånligt signeringspris! 

Ungt Hopp UF har en vision att erbjuda konsumenten en mikroplastfri, hälsosam och klimatsmart glasvattenflaska. Glaset reducerar intaget av hälsofarliga mikroplaster, garanterar flaskans renlighet och förebygger bakterieodling. För varje flaska som säljs skänker man ett papayaträd till barnhemmet Sponsors For Kenya. Detta resulterar i både mätta magar på barnhemmet och förbättrat klimat. Hållbart helt enkelt.

KitchenOil UF säljer olivolja och rapsolja. Olivoljan kommer från Kalamata i Grekland och är gjord på de stora kalamataoliverna. Oljan är fantastiskt aromatisk och av hög kvalitet. Rapsoljan kommer från Danmark och även den en hög kvalitets olja. Både olivolja och rapsolja är erkänt hälsosamma och kan med fördel byta ut margarin och smör i de flesta sammanhang. Oljorna säljs i fina flaskor som pryder sin plats i köket.

Fler erbjudanden i centrum under dagen
Hos Park Kafé kan du ta del av den fantastiska Hälsotallriken, nyttiga bakverk och gröna smoothies.

Apoteksgruppen ger 50 kr rabatt när du handlar för minst 250:-  (gäller ej läkemedel och receptbelagda mediciner).

25% på ordinarie pris hos DataOne. Gäller även beställningsvaror!

Ta väl hand om dig, och din bil. Hos Näsbyparks Biltvätt får du en utvändig tvätt för 200:- eller in och utvändig för 500:- (gäller under Hälsans Dag till slutet av mars).

Alla erbjudanden gäller den 23/3.

Välkommen till vårens inspirationsdag i Näsbypark Centrum!